latinica  ћирилица
24/09/2024 |  22:21 ⇒ 25/09/2024 | 07:36 | Аутор: РТРС

Српска листа: Храброст је изаћи и свијету рећи истину у очи како је то урадио Вучић

У турбулентним временима, храброст је изаћи и свијету рећи истину у очи, како је то учинио предсједник Србије Александар Вучић у Генералној Скупштини Уједињених нација, гдје је поново био најснажнији глас обесправљеног српског народа на Косову и Метохији, саопштено је из Српске листе.
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/) -
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/)

Из Српске листе истичу да је Вучић "јасно, директно и без околишања читавом свијету указао на значај међународног јавног права, и како је оно брутално прекршено над Србијом и српским народом, на примјеру Косова и Метохије".

- Српски народ на Косову и Метохији који трпи бруталну репресију режима Аљбина Куртија са поносом је вечерас слушао предсједника Вучића који се није повукао пред силнима ни пред лицемјерима који се служе двоструким аршинима и који би најрадије да скрену поглед од страдања српског народа на КиМ, али им предсједник Србије то није дозволио, већ их је суочио са страдањем којем је наш народ свакодневно изложен - поручују из Српске листе.

Из Српске листе напомињу да је "Србија по броју становника мала земља, али земља храбрих и часних људи који су овом свијету подарили највеће умове свијета и највеће хероје и који су небројено пута показали како се бори и жртвује за слободу".

- Говор предсједника Вучића је лекција и онима који га у Београду свакога дана безочно нападају како се воли своја земља и како се за њу треба борити - закључују из Српске листе.