latinica  ћирилица
24/09/2024 |  22:15 ⇒ 25/09/2024 | 07:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Лајчак разговарао са О'Брајаном и Касанофом о дијалогу Београда и Приштине

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је разговарао о дијалогу за нормализацију односа Београда и Приштине и регионалној динамици са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Џејмсом О'Брајаном и замјеником помоћника америчког државног секретара за Западни Балкан Александром Касанофом.
Мирослав Лајчак  (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Мирослав Лајчак (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

- Увијек је корисно водити стратешку дискусију о дијалогу о нормализацији односа ... и регионалној динамици са О'Брајаном и Касанофом. Радујемо се наставку нашег разговора сљедеће недјеље у Бриселу! - написао је Лајчак на платформи X.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је 17. септембра у Бриселу да тога дана није дошло до тројног састанка са Приштином, јер је то одбио њихов преговарач Бесник Бисљими, јер је делегација Београда инсистирала на темама као што су Заједница српских општина, поштанске услуге и питање примене споразума и представила мјере за заштиту српског народа.

Лајчак је, након одвојених састанка са главним преговарачима двије стране у Бриселу, изразио жаљење што нису у трилатералном формату рјешавана најхитнија питања из дијалога и најавио да ће се разговори наставити наредних недјеља.