latinica  ћирилица
24/09/2024 |  19:15 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

Вулин Миливојевићу: Мијењате партије, мијењате имена, али не престајете да мијењате идеологију по којој је Србија крива за све

Сваки напад је дозвољен, па чак и лаж је дозвољена, али не можете рећи да је Србија крива за бомбардовање и понављати то из минута у минут, поручио је потпредсједник Владе Српсје Александар Вулин у Народној скупштини Србије одговарајући Срђану Миливојевићу који је рекао да је власт у Београду издала Србију и да је њен задатак био да направи бомбардовање као алиби да прода Космет.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Мијењате партије, мијењате имена, али не престајете да мењате идеологију по којој је Србија крива и одговорна за све што јој се десило. Није крива, ни Срби нису криви, нити је крива Република Српска зато што је бомбардована, нити је Србија крива зато што је бомбардована, нити је и један једини Србин протеран у Олуји крив зато што је протеран, и ни један хашки оптуженик, ни један хашки сужањ није тамо зато што је крив већ зато што се борио за свој народ. И ни једна пресуда није пресуда него је освета према онима који су се борили против НАТО пакта и за свој народ. Научите то већ једном, можда ћете и ви бити Србија - рекао је Вулин.

Вулина каже да се опет понавља идентична матрица - Србија је крива за све што јој се десило, зато што је изабрала људе који су је водили, њихова политика је била ужасна, захваљујући томе Србија је требала да буде бомбардована.

- Народе ти си крив. Што си бирао Милошевића? Што бираш Вучића кад можеш да бираш овакве људе? Али никако то да схватиш, нешто ти не иде па или мораш да им запалиш скупштину да би их изабрао или мораш да похапсиш све људе и забраниш рецимо Александру Вучићу да се кандидује на изборима и ето рјешења. Уосталом, то сте тражили и у Европском парламенту, ни то вас није било срамота. Од Европљана сте тражили да забране да се кандидује ваш држављанин. И ми смо некад били у опозицији и имали смо коме да говоримо, али никада нисмо говорили када напустимо границу ове земље лоше о властима ове земље, зато што је то Србија, зато што, каква год власт била, њу су изабрали грађани Србије, дакле она јесте Србија, она представља Србију волели или не вољели. Али кад је не волите онда се понашате тако, трудите се да надјете некога ко ће да слуша нешто ружно и гадно о Србији и да му дате оправдање. Да отрчите до Јуратовића па да му кажете - види какви су грозни они наши, уведите нам санкције обавезно -  рекао је потпредсједник Владе Србије.

Потпредсједник Вулин је истакао да је једна од првих ствари коју вас науче у политичком бонтону да не морате да исказујете поштовање према својим политичким противницима, који то врло често не заслужују, као његов претходник, али да увек исказујете поштовање према његовим бирачима.

- Увијек кажете - господине ви сте жути олош, ви сте најгоре што постоји, то можете рећи, то је легитимно, али не можете да кажете за његове бираче да нису у реду. Увек кажете - али људи који су гласали за вас имају своје демократско право итд. А онда овде чујете да кажу - ви нисте Србија, ви не представљате никога. За људе који су добили милионе гласова. Разумијем тај бијес. Па ни 5. октобра нисте добили довољно гласова, само сте запалили скупштину, шта вас брига. Није вам тад било потребно да бројите гласове па ни сад не сматрате да је то кључно што неко има више гласова од вас, као да је то важно. Знате ви боље шта су гласови - рекао је Вулин.

На опаску Миливојевића да је шеф ЦИА дошао у Србију да построји власт и да није разговарао са опозицијом потпредсједник српске владе је рекао: "Што се тиче шефа ЦИА, говорите са човеком који је одликован од стране Владимира Путина. Ја сам поносан. Знам да они који су били у Америци, не могу да објасне шта су радили тамо месец дана, да то не разумеју. Ви сте ти који не можете да дођете до шефа ЦИА, много је то високо за вас. То су нижи функционери, много нижи функционери, овде, локалног типа, далеко је шеф ЦИА од вас, па неће они вама да се баве. Овде долазе нижи функционери, то је ово што имамо овде, резиденти који су овде запослени, то је довољно. Какав шеф ЦИА за вас".