latinica  ћирилица
24/09/2024 |  18:19 ⇒ 25/09/2024 | 07:14 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворен непостојећи мост у Доцу: Из СНСД-а питају градоначелника гдје је преусмјерио новац? (ВИДЕО)

Доста воде протећи ће Врбасом док Бањалучани дочекају мост у Доцу, који би два насеља, Обилићево и Старчевицу, требало да повеже са центром града.
Мост у Доцу - Фото: РТРС
Мост у ДоцуФото: РТРС

Ова бањалучка политичка прича траје пуне четири године. Иако је актуелна градска администрација славодобитно најављивала почетак градње још прошле године, ситуација на терену показује другачије.

Да је све било по плану, мост би одавно био у функцији. Због свега наведеног данас су непостојећи мост, симболично, отворили чланови Бањалучког СНСД-а.

Иако је вишемилионски пројекат изградње моста у Доцу, који би требало да повеже лијеву и десну обалу Врбаса, али и источни и западни транзит, започет с великим ентузијазмом, од 2020. године готово да ништа није урађено. За овај мост издвајан је новац, који је градоначелник Бањалуке преусмјеравао на другу страну. Умјесто велелепног моста, његове темеље уништава рђа. Због тога су данас чланови Градског одбора СНСД-а подсјетили како би мост требало да изгледа и питали градоначелника Бањалуке - гдје је мост и када ће коначно бити изграђен?

- Видите и сами какве су гужве у граду, и да је овај мост пријеко потребан, како би се ријешиле гужве. Нажалост, Драшко Станивуковић је урадио оно што је његовом срцу мило, а то је онај бетонски парк Твртку Првом Котроманићу. Подсјећам да је 8,7 милиона марака био вриједан уговор који је потписан са "Интегралом" крајем 2020-е године.Тако да имамо потпуно нелегалан процес и нелегално потрошених 4.5 милиона марака, а била су намјењена за мост у Доцу - рекао је кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бањалука, Љубо Нинковић.

Да је Скупштина града протеклих година обезбиједила средства за изградњу моста, подсјетио је и предсједник Градског Одбора СНСД-а Владо Ђајић. Градоначелника пита - зашто најважнији инфраструктурни пројекти у граду касне и на шта је новац потрошен. Због тога су перформансом отварања моста, још једном указали на Станивуковићева пропала обећања.

- Он је средства намијењена и обезбјеђена за мост потрошио ненамјенски за кружни ток који нема грађевинску дозволу, и урадио је велико кривично дјело. Исто тако, оштетио је грађане Бањалуке и онемогућио нормално функционисање у нашем граду - истакао је предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука, Владо Ђајић.

Умјесто напретка, ситуација на градилишту постала је симбол пропадања. Из Градске управе, као и обично, без одговора. А још прошле године Станивуковић је говорио да мостови у Чесми и Доцу, чија ће изградња, како је тада рекао, ускоро почети, представљају нову етапу развоја Бањалуке. Те етапе, бар кад је ријеч о мосту у Доцу, нема ни на видику!