latinica  ћирилица
24/09/2024 |  17:37 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

СПС захтјева прекид "бетонизације" Бањалуке: У парку се не гради, у парку се сади

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак, заједно са кандидатима на предстојећим изборима, данас је на Тргу Крајине подијелио више стотина садница украсног дрвећа грађанима, у циљу ширења свијести о великом проблему бетонизације Бањалуке и константном смањењу зелених површина.
СПС Бањалука - Фото: РТРС
СПС БањалукаФото: РТРС

Акција под називом "У парку се не гради, у парку се сади – стоп бетонизацији" организована је данас на више локација у Бањалуци, како би се грађанима указало на све већу присутност бетона, умјесто зеленила широм највећег града Српске.

Из СПС-а поручују да им је циљ да Бањалуци врате стари сјај и да прекину безобзирне потезе актуелне градске власти, која из дана у дан показује све мање бриге за зелене површине, које су Бањалуци неопходне.

СПС Бањалука

- Суочавамо се са тим да наше зелене површине нестају, на штету грађана, на штету свих нас, а нарочито надолазећих генерација, које ће дочекати бетонско сивило Бањалуке, којој ова власт жели да одузме лични опис. Данас смо разговарали са грађанима и симболично дијелили саднице украсног дрвећа како бисмо им указали на овај проблем, али прије свега како бисмо им указали на то да у нама имају снажног савезника у борби за очување животне средине - поручио је Селак.

Социјалистичка партија Српске већ је раније износила конкретне приједлоге за рјешавање актуелних проблема у Бањалуци. Из СПС-а захтијевају хитно усвајање Урбанистичког плана који ће бити први корак у изградњи модерних станова за младе брачне парове и породице, уз уклањање старих барака.

Горан Селак је додао да је сада вријеме да се СПС заједно са грађанима избори за Бањалуку која ће свима бити боље мјесто за живот.