latinica  ћирилица
24/09/2024 |  17:22 | Аутор: СРНА

Преминуо хирург градишке Болнице Зоран Азарић

Специјалиста опште хирургије и дугогодишњи љекар у Болници Градишка Зоран Азарић преминуо је у 62. години, саопштено је данас из ове болнице.
Зоран Азарић - Фото: СРНА
Зоран АзарићФото: СРНА

Остаће упамћен као љекар који је радни вијек провео пружајући помоћ пацијентима и био узор генерацијама здравствених радника.

Азарић је преминуо јуче. Рођен је 7. новембра 1962. године у Козарцу у општини Приједор.

Медицински факултет завршио је у Бањалуци 1989. године, а по завршетку факултета запослио се као љекар опште праксе у Медицинском центру Градишка, потом у Општој болници Градишка.

Специјализација из опште хирургије додијељена му је 1993. године, а четири године касније стекао је звање специјалисте опште хирургије. Након тога је наставио рад у Болници Градишка на мјесту специјалисте опште хирургије.

Дужност начелника Одјељења за општу хирургију Болнице Градишка обављао је од 15. априла 2016. године, а истовремено је био и помоћник директора за медицинска питања у овој установи.

Болница Градишка истакла је велике заслуге Азарића за развој ове здравствене установе и здравства на подручју града, али и Републике Српске.

Аутор је и коаутор неколико стручних радова из области опште и абдоминалне хирургије. Био је учесник Одбрамбено-отаџбинског рата. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Комеморација поводом смрти биће одржана у четвртак, 26. септембра, у 12.00 часова у амфитеатру Болнице Градишка. Сахрана ће бити обављена истог дана на градском гробљу у Брестовчини у 15.00 часова.