latinica  ћирилица
24/09/2024 |  17:07 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Мијић за РТРС: Не можемо више да носимо трошак и дуг града Бањалука према јавном превозу; Очекујемо рјешење (ФОТО/АУДИО)

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је за РТРС да ово предузеће не може више да носи трошак и дуг града Бањалука према јавном превозу. Исткао је да ипак очекује рјешење.


Аутобуско стајалиште - Фото: РТРС
Аутобуско стајалиштеФото: РТРС

Због дуга града Бањалука од 1,6 милиона марака, пензионери ће од 1. октобра, морати плаћати карте јавног градског и приградског превоза, саопштили су превозници јавног градског и приградског превоза путника на подручју Бањалуке.

Подсјећају да 30.септембра истичу постојећи уговори којима су предвиђене бесплатне и повлаштене карте за превоз пензионера и ученика, док нови још није потписан због чега ће, кажу, мјесечне карте за октобар, од сутра продавати по пуној цијени, без повластица.

Допис превозника (Фото: РТРС)

Наводе да ће од ове одлуке ученици и студенти бити изузети, с обзиром да је почела школска година.

Саопштење смо послали због због продаје карата. Карте пензонерима важе до краја овог мјесеца. Били смо принуђени да ово објавимо да не доводимо путнике у заблуду - рекао је директор "Аутопревоза" Дејан Мијић.

Навео је да очекује да се према превозницима измире све обавезе које нису мале.

- Ми се надамо да ће све то заједно утицати да се нађе рјешење. Ми више не можемо да носимо овај трошак и дуг. Мислимо да се може наћи рјешење - навео је Мијић.