latinica  ћирилица
24/09/2024 |  16:50 | Аутор: СРНА

Додик: СНСД ће побиједити у 54 општине и Рудо је једна од њих

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Рудом да ће СНСД побиједити у 54 општине у Српској, а Рудо је на том списку.
СНСД Рудо - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
СНСД РудоФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Он је пружио данас подршку кандидату ове странке за начелника општине Рудо Драгољубу Богдановићу и кандидатима ове странке за одборнике, наводећи да ова општина није иста данас и прије четири године када је СНСД преузео власт.

- Подршка Драгољубу и овим младим људима, јер мало која општина има овакве младе људе и подршка свима у Рудом - рекао је Додик на изборној трибини СНСД-а.

Он је додао да ће након фазе привредног развоја Рудог, која је у току пажња бити усмјерена ка развоју руралних дијелова општине.

- Имамо посебан план са Србијом за овај крај, који ће интегрисати Рудо и Прибој. Без обзира на формална разграничења, Срби данас имају двије државе, Републику Српску и Србију, свидјело се то коме или не - нагласио је Додик и додао да је Српска формирана да буде независна држава, а не приљепак Сарајеву.

Додик је позвао грађане Рудог да подрже Богдановића за нови мандат како би се започети послови и пројекти могли завршити.

Кандидат СНСД-а за начелника Рудог Драгољуб Богдановић истакао је да је програмски циљ ове странке отварање нових радних мјеста у овој општини, те навео да је планирана изградња моста преко Лима, који би спојио више од 2.000 становника ове локалне заједнице.

Он је нагласио да је ове године у капиталне инвестиције у Рудом уложено 1,3 милиона КМ.

- Све што је урађено је резултат преданог рада - навео је Богдановић.

Он је оцијенио да је током четири године урађено много, и то након десет година уништавања Рудог и убијања сваке наде за опстанак.

Носилац одборничке листе СНСД-а Јовица Видаковић истакао је да побједа ове странке у Рудом на наредним изборима значи и нова радна мјеста и инвестиције, додајући да иза СНСД-а нису празне приче већ дјела.

- Прије четири године када је СНСД дошао на власт у Рудом затекли смо празне улице, уништене фабрике и није било сарадње са институцијама, а промјена коју смо обећали прије четири године сада је видљива - поручио је Видаковић.