latinica  ћирилица
24/09/2024 |  16:06 ⇒ 16:12 | Аутор: Агенције

Џемпер Метјуа Перија продат на аукцији

Џемпер који је у америчкој ТВ серији "Пријатељи" носио глумац Метју Пери, који је преминуо прије скоро годину дана, продат је за шест пута већу цијену од процијењене на аукцији организованој поводом 30. годишњице популарног ситкома.
Аукција поводом 30. годишњице "Пријатеља" (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Аукција поводом 30. годишњице "Пријатеља" (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Аукцијом су обухваћени костими које су носили главни глумци и познати гости, намјештај и реквизити из Централ Парка - мјеста гдје се група често окупљала на екрану, преноси Скај Нјуз.

Перијев џемпер, поло стила, који је у серији Пријатељи носио као лик Чандлера Бинга продат је за 6.500 долара, за око шест пута већи износ од аукцијске процјене, преноси Тањуг.

Пери је носио тај џемпер у сцени у кафићу где Чандлерова вјереница Моника (Куртни Кокс) потврђује да неће мијењати своје презиме у Бинг.

У серији Пријатељи, која се емитовала од 22. септембра 1994. до 6. маја 2004. године, глумили су Џенифер Анистон, Куртни Кокс, Лиза Кудроу, Мет Лебланк, Дејвид Швимер и Метју Пери.

Аукција је организована неколико недјеља прије прве годишњице Перијеве смрти, који је преминуо 2023. године у 54. години.