latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:36 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да тема састанка Покрета несврстаних земаља у Њујорку није била БиХ већ Палестина и да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мислио да ће их импресионирати износећи лажи о једном конститутивном народу у БиХ.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Коментаришући Конаковићево излагање у којем је изнио низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ, Додик је рекао да Конаковић мисли да ће некога ко долази из муслиманског свијета тако импресионирати.

Предсједник Српске навео је да се залаже за то да у Палестини престане рат што прије и да престану страдања било кога, поготово дјеце, без обзира са које стране, те да би такав став требало да долази и од БиХ.

Истакао је да се упорно показује бесмисленост земље у чему им помажу и странци.

Додик је поновио да иступ Конаковића на овом састанку у Њујорку није став БиХ, већ чиста злоуотреба малих људи, малих домета, који износе своје и ставове учмалог политичког Сарајева, те им служи за њихову сарајевску чаршију, не за озбиљну политику.

- Ни један међународни акт није оптужио Србију, мада су муслимани остали у силној жељи да се то деси. То се није десило и никада се неће ни десити, јер то није тако. Иступ Конаковића више говори о томе да он млати празну сламу и то је нама познато - рекао је Додик.