latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:34 | Аутор: РТРС

Тривић: Ћутање Станивуковића и СНСД-а на Изета Бегановића и Еко топлане

Станивуковић и његова симбиозна коалиција СНСД и ПДП у Бањалуци сматрају да је најбоље да ћуте на моје јучерашње питање зашто су Изету Бегановићу, лицу осумњиченом за шверц наркотика, а који је недавно и ухапшен, омогућили да гради зграду од 14 спратова на обали Врбаса и зашто су измјеном регулационог плана гласали за брисање јавне зелене површине, а којом је омогућено Изету Бегановићу градња два стамбено-пословна објекта на обалама Врбаса, изјавила је Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

Тривићева и данас пита Станивуковића и његове одборнике, као и одборнике СНСД-а исто: зашто су и под којим условима гласали за измјену дијела регулационог плана и која је цијена дизања руку за ову измјену регулационог плана, а којом је Изету Бегановићу омогућена градња стамбено-пословних објеката на мјесту на којем је пријашњим регулационим планом била предвиђена јавна зелена површина.

- Још једно важно градско питање, а на које ћуте и СНСД и Станивуковићев ПДП је допис Еко топлане у којем су тражили субвенције од града и одобрење за поскупљење гријања или гријања неће бити, како је запријећено у њиховом допису који су упутили Граду - рекла је Тривићева, те додала:

- Опет питам Станивуковића и СНСД зашто ћуте о овом допису?! Зашто пред грађане нису изашли већ 1. јуна ове године, с обзиром на то да је допис Еко топлане упућен 31.5. ове године, и саопштили грађанима да не пристају на уцјене Еко топлане? Или и једни и други штите своје интересе у овом предузећу, које је као и стара Топлана, постало гутач народног новца.

Тривићева истиче да је Народни фронт изнио свој јасан приједлог у вези са уцјењивачким дописом Еко топлана, а то је да да ниједан фенинг из градске касе, нити поскупљење не смије бити тема док се не изврши детаљна ревизија пословања Еко топлана и утврди стварна оправданост њихових захтјева.

Ми предлажемо и урадићемо то да град на уцјене које које добија од Еко топлана одговори контраприједлогом, а то је да свако издвајање Града овом предузећу уједно представља докапитализацију, односно промјену власничке структуре, јер ако Град већ издваја новац за то предузеће, онда Град треба и да управља тим предузећем, односно да се пита и одлучује, а не да Град и грађани буду таоци и предмет уцјена Еко Топлана и приватног капитала - нагласила је Тривићева.