latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:34 ⇒ 15:45 | Аутор: sputniknews.com

УЕФА признала: Њемачка је оштећена

Европска фудбалска федерација (УЕФА) званично је признала да је репрезентација Њемачке оштећена у четвртфиналу против селекције Шпаније на Европском првенству.
УЕФА (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON/илустрација) -
УЕФА (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON/илустрација)

Фудбалери Шпаније освојили су Европско првенство, али је сада откривено да су имали велику помоћ и то у четвртфиналу против Њемачке која је такође била један од фаворита за титулу.

Судијска комисија утврдила је да је у продужетку за Њемце морао да буде досуђен пенал у моменту када је Кукуреља играо руком послије шута Џамала Мусијале.

- Пратећи УЕФА правила, играње руком у шеснаестерцу које зауставља лопту упућену у гол мора да буде стриктно кажњено, у већини случајева казненим ударцем. Осим у случају да је рука играча уз тијело или врло близу тијела. У овом случају одбрамбени играч је руком зауставио лопту која је ишла ка голу, руком која није била тако близу тијела, тако да је пенал морао да буде досуђен - наводи се у извјештају судијске комисије.

Сматра се да је тај превид Ентонија Тејлора, главног судије из Енглеске, одредио не само ток меча него и самог наставка шампионата.

Прошло је неколико минута од спорне ситуације, а потом је Мерино дао гол који се испоставио одлучујући за полуфинале.