latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:20 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске у Рудом: Обишао новоотворени производни погон фирме "Контејн ембокс" (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милора Додик посјетио је данас новоотворени производни погон фирме "Контејн ембокс" у Рудом.
Додик у Рудом - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик у РудомФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ова фирма се бави производњом подземних и надземних контејнера за отпад.

Додик је подсјетио на девастирани објекат који је сада претворен у модеран производни погон, те захвалио свима који су помогли да се ова инвестиција реализује, а посебно инвеститору.

- Фирма из Лакташа овдје је одлучила да инвестира - рекао је Додик и додао да већ 40 запослених ради на одређеним пословима.

Додик у Рудом (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Он је истакао да запошљавање 100-150 радника, колико је планирано, за ову друштвену заједницу значи готово опстанак и дио је сна који је имао заједно са људима из Рудог, а који се остварује.

- Нама не требају старни инвеститори који ће доћи овдје, видјети рачуницу и ако је нема одмах нестати, ово је домаћи инвеститор, реномиран произвођач, који улаже реална средства - навео је Додик.

Предсједник Републике Српске додао је да је на подручју Рудог отворено и радилиште нове хидроелектране Мрсово, појаснивши да се морало проћи кроз ревизију пројекта да би се прилагодили новонасталим околностима у вези са климатским промјенама.

- До тада је брана била прилагођена за стогодишње евентуалне воде, а сад морамо да правимо бране које ће бити прлагођене за евентуално петстогодишње воде које могу да угрозе саму електрану и зато је морало да се иде на ново пројектовање - прецизирао је Додик.

Фирма "Контејн ембокс" из Рудог од наредне године ће извозити у Швајцарску и земље ЕУ, изјавила је власник ове компаније Сандра Ђукановић.

Ђукановићева је, током посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика и начелник општине Рудо Драгољуба Богдановића погону овог предузећа, истакла да је тренутно у фирми у Рудом запослено 40 људи и да се ради на реновирању фабрике, те да ће до краја ове године биће минимално 100 запослених.

- Овдје ћемо имати савремену технологију производње и нове машине. Ми смо домаћи инвеститори и поносни смо што инвестирамо у Републику Српску и што запошљавамо искључиво домаћу радну снагу. Надам се да ће сви присутни доћи овдје у фебруару наредне године да виде како смо реновирали фабрику - нагласила је Ђукановићева.