latinica  ћирилица
24/09/2024 |  15:11 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Кондић: Позив Дубичанима да посјете манифестацију "Дани Србије у Српској"

Директор Јавног предузећа "Центар за информисање и културу" у Козарској Дубици Дијана Кондић позвала је све Дубичане да дођу и уживају у богатом културном садржају у оквиру манифестације "Дани Србије у Српској", намијењеном за све љубитеље позоришне и филмске умјетности.
Дијана Кондић - Фото: СРНА
Дијана КондићФото: СРНА

Кондићева је потврдила Срни да ће улаз на све догађаје бити бесплатан за све посјетиоце.

Манифестација ће бити отворена у четвртак, 26. септембра у 19.00 часова позоришном представом у извођењу Маје Колунџије Зорое под називом "Искра", а која говори о животу и дјелу славног научника Николе Тесле.

Наредних дана љубитељи филмске умјетности моћи ће да погледају домаће филмове и серијал документарних филмова, међу којима је филм "Бежично" који, такође, говори о животу и дјелу Николе Тесле.

Кондићева је нагласила да представа која отвара манифестацију никога не може оставити равнодушним.

- Захваљујем Представништву Републике Српске у Србији, са Млађеном Цицовићем на челу, и Министарству културе Србије на сарадњи и драго ми је да је Козарска Дубица једна од 11 општина, односно градова Републике Српске која има прилику да организује ову манифестацију у сарадњи са институцијама Србије - рекла је Кондићева.

У Козарској Дубици ће од 26. до 29. септембра бити одржана манифестација "Дани Србије у Српској", у оквиру које ће у Дому културе публици бити понуђен богат садржај за љубитеље позоришне и филмске умјетности.

Манифестацију организују општина Козарска Дубица и "Центар за информисање и културу" у сарадњи са Министарством културе Србије. У оквиру манифестације биће приказани филмови "Дара из Јасеновца" редитеља Предрага Антонијевића, "Руски конзул" редитеља Мирослава Лекића и филм "Олуја" у режији Милоша Радуловића.