latinica  ћирилица
24/09/2024 |  14:35 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Могуће проширење капацитета болнице "Србија" (ВИДЕО)

Размишља се о проширењу капацитета Болнице "Србија" у Источном Сарајеву, јер се указала потреба за још једном операционом салом, истакао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, након састанка са директором ове установе Небојшом Шешлијом и градоначелником Источног Сарајеву Љубишом Ћосићем.
Шеранић у посјети болници "Србија" - Фото: Уступљена фотографија
Шеранић у посјети болници "Србија"Фото: Уступљена фотографија

Он је истакао да је са представницима града Источно Сарајево разговарао о томе да заједно уђу у процес набавке најсавременијег мамографа у свјетлу активности на превенцији карцинома дојке и скрининг програма у Српској, чија би база била Болница "Србија".

- Континуирано се раде многе активности из Стратешког плана развоја ове болнице, а повратком љекара са специјализација рјешава и проблем недостатка кадра. Задовољан сам што су у Болници "Србија" проширене услуге и да је број услуга хирургији повећан за 30 одсто у односу на прошлу годину - наводи Шеранић.

Шешлија је рекао да су данас разговарали о текућем пословању ове здравствене установе и добили увјеравања да ће имати разумијевање Министарства здравља када је ријеч о рјешавању проблема дуговања из ранијег периода, односно обавеза према радницима.

Он је истакао да ће Министарство здравља наћи начина да се ријеше и ти проблеми.

Шешлија је рекао да су у протеклом периоду имали проблем са одливом карда, али да су улагања у специјализанте и расписивањем 43 специјализације у протеклих пет година успјели да постигну значајне резултате.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је са ресорним министром разговарао о томе шта недостаје Болници "Србија", а ријеч је о одређеној опреми и проширењу хируршке сале, што ће бити ријешено у наредном периоду.

Он је изразио наду да ће руководство Дома за стара лица у Источном Сарајеву почети изградњу објекта у кругу Болнице "Србије", чиме би направили још бољи и снажнији комплекс.

Он је навео да је у протеклих шест година урађено много, али да је најважније да је враћено повјерење пацијената за шта су заслужни руководство и сви запослени у Болници "Србија".