latinica  ћирилица
24/09/2024 |  14:28 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Лазић: Приоритет рјешавање горућих питања и унапређење живота грађана

У наредном периоду планирамо искористити потенцијале које имају сви дијелови града, али приоритет новог градског руководства биће рјешавање горућих питања како бисмо унаприједили живот грађана Бијељине, поручио је на великом скупу у бијељинској мјесној заједници Дашница, Микајло Лазић, кандидат СНСД-а за градиначелника Бијељине.
СНСД, трибина у Дашници - Фото: Уступљена фотографија
СНСД, трибина у ДашнициФото: Уступљена фотографија

Скупу је присуствовало скоро 200 становника ове мјесне заједнице, који су имали прилику да се упознају са плановима и програмима СНСД-а чији је циљ унапређење инфраструктуре и али и рјешење других проблема који муче грађане ове мјесне заједнице, као што је велико загађење.

- Као што смо истакли и раније, једна од кључних ствари за које се залажемо су равномјерна улагања из градског буџета у све дијелове града, јер грађани су ти који пуне буџет и треба да осјете бољитак свако у својој мјесној заједници, свако у свом комшилуку - рекао је  Лазић.

Присутнима су се обратили и Бојан Савић, носилац одборничке листе, и кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини града Бијељина.

- Немамо више времена за губљење, вријеме је да се прихватимо посла. Грађани траже реалне ствари које се, уз садашњи буџет Бијељине и одговоран приступ, могу ријешити за неколико мјесеци или до годину или двије. Имамо цијели сет мјера које ће у наредне четири године реализовати вриједан и озбиљан тим - поручио је окупљенима Савић.

Татјана Перић, актуелна одборница и кандидаткиња за одборницу у Скупштини града која живи у МЗ Дашница, истакла је да је фокус њеног рада на питањима која се тичу свакодневног живота грађана, те да ће тако бити и у наредном периоду.

- Конкретно, када говоримо о МЗ Дашница, овдје је један од горућих проблема свакодневна гужва у саобраћају. Проширењем саобраћајница, бољим уређењем комуналне инфраструктуре и растерећењем овог дијела града могуће је ријешити овај проблем. Уз то, ту је и питање Градске Топлане која је један од највећих загађивача, не само наше мјесне заједнице,него и града у цјелини - поручила је и Перићева.