latinica  ћирилица
24/09/2024 |  13:59 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске са начелницом Новог Горажда: Остварени запажени резултати (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Новом Горажду са начелницом општине Милом Петковић.
Ново Горажде, састанак - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ново Горажде, састанакФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је након састанка рекао да је садашње руководство Новог Горажда поставило озбиљне темеље за даљи развој општине.

- Тим људи који руководи општином иза себе је оставио запажене резултата у немогућим околностима. Била је ту помоћ и подршка Владе и осталих институциа Републике Српске, али без њихове иницијативе и упорности, то сигурно не би било могуће - рекао је Додик.

Начелница Новог Горажда Мила Петковић навела је да је 2016. године, када је преузела начелничку функцију, ова општина била у тешким финансијским проблемима.

- Дуговали смо три буџета, а била нам је искључена и електрична енергија, при чему је и рачун општине и њених институција био блокиран 15 мјесеци. Након осам година, данас можемо да се похвалимо да ова општина иде напријед, буџет је стабилан, дуговања су враћена и све обавезе измирујемо на вријеме - истакла је Петковићева.

Она је навела да су саграђени и инфраструктурни објекти који су веома битни за локално становништво, попут фискултурне сале и путева, док је изградња омладинског центра у завршној фази.

Додик ће данас потом посјетити новоотворени производни погон фирме "Контејн ембокс" у Рудом, који се бави производњом подземних и надземних контејнера за отпад.