latinica  ћирилица
24/09/2024 |  13:38 | Аутор: СРНА

Гогановић: Безбједносну ситуацију посматрати у контексту глобалних дешавања

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је да је безбједносну ситуацију у БиХ и земљама региона неопходно посматрати у контексту глобалних дешавања и изазова и указао на то да су међусусједски односи и регионална сарадња гарант мира и безбједности.
Александар Гогановић и Сергеј Лавшуко - Фото: СРНА
Александар Гогановић и Сергеј ЛавшукоФото: СРНА

Гогановић је на састанку са нерезидентним војним аташеом Бјелорусије са сједиштем у Београду пуковником Сергејем Лавшуком, којег је примио у наступну посјету, рекао да у БиХ, према оцјени Еуфора који једини има мандат да оцјењује безбједносну ситуацију, тренутно нема већих безбједносних изазова.

Он је на састанку, којем је присуствовао и почасни конзул Бјелорусије у БиХ Недељко Елек, изразио увјерење да ће Савјет безбједности УН у новембру подржати мандат Еуфорове Мисије "Алтеа" у БиХ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Лавшук је захвалио Гогановићу и сарадницима на пријему, те изразио наду да ће се у будућности успоставити модалитети сарадње на обострану корист.

Елек је изразио жељу за јачом привредном сарадњом Бјелорусије и БиХ.

Из Министарства одбране у Савјету министара састанку су присуствовали и шеф Кабинета замјеника министра одбране за управљање ресурсима Александар Николић, помоћник министра одбране за политику и планове Џенан Реџо и деск официр за сарадњу са БиХ и Бјелорусије Ирена Леко.