latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:47 | Аутор: Агенције

Илиев смијенио директора

ФК Партизан је смијенио Вању Радиновића са мјеста директора омладинске школе, чиме се завршава једна дугогодишња сага о проблемима клуба.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Нови спортски директор Ивица Илиев је преузео одговорност за избор новог директора омладинске школе, а по свему судећи, Марко Ломић неће преузети ту позицију.

Нови директор омладинске школе, како се очекује, биће неко с богатијим искуством у раду са младим селекцијама, али и с дубоким познавањем система рада у Партизану.

Одлука о смјени није изненађење за многе из клуба и познаваоце. Годинама уназад стручњаци и бивши играчи упозоравали су да академија не функционише како треба.

Систем је, према критикама, постао приватни полигон за тренере, а не за развој младих играча. Недостатак комуникације и поштовања хијерархије још више су нарушили односе у клубу, а таленат младих играча није био адекватно препознат, нити развијен.

Ове проблеме је и сам Илиев нагласио на конференцији за новинаре, истичући Радиновићеву одговорност за пропусте у раду академије.

Тренери Партизана, попут Зорана Бате Мирковића и Александра Станојевића, годинама су указивали на проблем: квалитет играча који долазе из омладинске школе више није био задовољавајући.

Клуб је био принуђен да тражи појачања споља и додјељује држављанства странцима како би попунио празнине које академија није успјела да покрије. То је био јасан знак да нешто није у реду.

Радиновићева смјена се очекивала још раније, али је одлука о његовом останку у клубу прошлог љета била изненађење.

Иако је клуб већ тада предузимао кадровске промјене без његовог знања, он је остао на функцији, све до тренутка када су промјене постале неминовне.