latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:35 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Раљић: Зауставићемо брисање дјечијих игралишта из регулационих планова

Пракса брисања дјечијих игралишта и зелених површина из регулационих планова бањалучких насеља мора бити заустављена и то ће у Скупштини града бити приоритетан задатак одборника СДС-а, рекао је Жељко Раљић, предсједник Градске организације СДС Бањалука и носилац одборничке листе СДС.
Жељко Раљић - Фото: Уступљена фотографија
Жељко РаљићФото: Уступљена фотографија

Поручује да је недопустиво да такве штетне радње, као до сада, пролазе у градској скупштини и да се све то ради под велом тајне.

- Прије било каквог покушаја измјена регулационих планова на штету дјеце овог града, јавност ћемо обавијестити о детаљима и актерима таквих радњи. Чак и да у Скупштини Града не буде довољно савјести да се одбију такве измјене велики притисак јавности ће утицати на многе - поручује Раљић.

То је једини начин, додаје он, да се зауставе они који зарад профита уништавају град и могућност здравог одрастања.

- Да ли је хумано да стамбено насеље са 700 станова нема нити једног квадратног метра дјечијег игралишта, нити зелене површине. Такав случај имамо у стамбеном насељу у улици Драгана Бубића. Ситуација није боља ни у другим новонасталим насељима гдје се зграде редају једна уз другу тако да не преостаје слободног простора за било шта осим приступне саобраћајнице - казао је Раљић.