latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:31 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Бањалука: Свечано отворен непостојећи мост у Доцу (ВИДЕО)

Градски одбор СНСД-а Бањалука данас је свечано отворио неспостојећи мост у Доцу.
Мост у Доцу - Фото: РТРС
Мост у ДоцуФото: РТРС

Иако је садашња градска администрација најављивала да ће изградња моста започети прошле године, становници и даље чекају на мост који би требало да повеже два дијела насеља и растерети саобраћаj.

Владо Ђајић, предсједник Градског одбора СНСД Бањалука, рекао је да је данашњи перформанс организован због чињенице, а и потребе да се грађанима скрене пажња шта се дешава када на мјесто градоначелника дође нестручна и неодговорна особа, као што је актуелни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

- До сад су морали да заврше мост у Доцу, међутим, Станивуковић је средства ненамјенски потрошио за кружни ток, који нема грађевинске дозволе, а исто тако је оштетио грађане Бањалуке и онемогућио нормално функционисање у нашем граду - изјавио је Ђајић.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука, истакао је да се пројекат изградње моста, од 2020. када је потписан уговор са извођачем "Интеграл инжењеринг", до данас није помјерио. Скупштина је у претходне четири године обезбиједила новац за изградњу овог моста.

- Знате и сами какве су гужве у граду и да је овај мост пријеко потребан како би се ријешиле гужве. Нажалост, Станивуковић је урадио оно што је његовом срцу мило, а то је онај бетонски парк Твртку Котроманићу - изјавио је Нинковић.

Мост у Доцу и мост у Чесми су били означени као два најважнија инфраструктурна пројекта у граду.