latinica  ћирилица
24/09/2024 |  12:31 ⇒ 13:02 | Аутор: Агенције

Трејлер "Гладијатора 2" одушевио поштоваоце (ВИДЕО)

Компанија Парамоунт објавила је нови трејлер за епски историјски спектакл "Гладијатор 2", под редитељском палицом Ридлија Скота.
Ридли Скот (фото: архива/EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI BEST QUALITY AVAILABLE) -
Ридли Скот (фото: архива/EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI BEST QUALITY AVAILABLE)

Радња дугоочекиваног наставка Гладијатора догађа се 20 година након завршетка првог филма и прати Луција (Пол Мескал), сина Лусиле (Кони Нилсен) из првог филма.

Луције је са својом породицом живио у Нумидији, на сјеверу Африке, када су војници Римског царства под вођством генерала Марка (Педро Паскал) покренули инвазију на његову покрајину и одвели га у ропство. Луције затим постаје роб и у гладијаторској арени тражи освету.

У новом трејлеру Луције разговара са власником гладијатора Макрином (Дензел Вошингтон), који га је откупио након што је постао роб. Кроз разговор сазнајемо да Луције тражи освету након што му је убијена жена.

Други дио трејлера такође доноси једну важну информацију - прије важне борбе Лусила открива да је Луције син гладијатора Максима из првог филма.

За разлику од првог трејлера за филм, који је подијелио обожаватеље јер се у позадини чула пјесма "No Church in the Wild" музичара Џеј-Зија и Кањеа Веста, нови трејлер је хит на друштвеним мрежама.

- Овај трејлер је бољи од првог јер има бољи избор музике. Радња ме мало подсјећа на оригинални филм из 2.000 године - написао је један обожаватељ на Иксу.

- Не могу да вјерујем да смо ово чекали 24 године - додао је други.

- Узбуђен сам због овога. Први филм је био ремек-дјело - такође је коментар.

Остварење "Гладијатор 2" стиже у кина ове јесени.