latinica  ћирилица
24/09/2024 |  09:33 | Аутор: Б92

Илиев незадовољан учинком страних играча

Спортски директор Партизана Ивица Илиев осуо је паљбу на стране играче послије дебакла у вјечитом дребију.
Ивица Илиев (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Илиев (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Партизан је на свом стадину у Хумској изгубио од Звезде 4:0 у 9. колу Суперлиге Србије.

- Поражавајућа партија Партизана...Звезда је много изнад Партизана. Честитам вјечитом ривалу. Ово је први меч откад сам се вратио и јасно је да је потребно много тога да се уради, али нисам знао да баш оволико мора да се промијени... Готово сваку утакмицу играмо без двојице, тројице играча у офанзивном дијелу, што је стварно разочаравајуће. То је, можда, најлошији тим Партизана у посљедњих 30, 40 година - рекао је Илиев.

Нови-стари спортски директор црно-бијелих посебно је замјерио иностраним фудбалерима.

- Селекција је стварно разочаравајућа... Странци? Не може да се каже за такве играче да су појачања, кад имају невјероватну инфериорност. Чак могу рећи - аматерски играчи, понижење за овај клуб. Неко ће рећи да сам груб, али хоћу да будем такав, јер морамо да се отрезнимо и будемо свјесни да се, нажалост, не такмичимо са Звездом... Шта се догодило посљедњих пар година, заиста не знам, али ово је много лоше... Очајно - додао је некадашњи играч Партизана.

Звезда је тренутнио на врху Суперлиге са 22 бода, док је Партизан на 9. мјесту са упола мање освојених бодова.

- Таква доминација Звезде... Толико су одмакли да, једноставно, Партизан мора да се ресетује и да схватимо да је ово реалност, да из ње поново стварамо нешто ново. Нажалост, лимитирани смо јер много је играча којима је много лијепо у Београду, имају највеће уговоре у каријерама и нико их неће и онда ми не можемо да их се ријешимо. То су све огромни проблеми које не знам како ћемо да ријешимо, биће велике муке - поручио је Илиев.