latinica  ћирилица
24/09/2024 |  09:18 ⇒ 09:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Дан жалости у Новом Пазару и Рашки због страдалих у тешкој саобраћајној несрећи

У Новом Пазару и Рашки данас је Дан жалости због трагично страдалих житеља те двије општине у саобраћајној несрећи у суботу, када је погинуло пет особа, од којих троје дјеце.
Дјеца и грађани полажу цвијеће и пале свијеће  (Фото:VLADIMIR ŠPORČIĆ /TANJUG) -
Дјеца и грађани полажу цвијеће и пале свијеће (Фото:VLADIMIR ŠPORČIĆ /TANJUG)

Град Нови Пазар и Општина Рашка прогласили су 24. септембар Даном жалости због трагично страдалих житеља те двије општине у саобраћајној несрећи, која се догодила у суботу око 13.20 часова на путу између Краљева и Рашке, у месту Бојанићи.

У судару возила Војске Србије и путничког аутомобила живот је изгубило пет особа, док је једна особа задобила тешке повреде.

Погинули су возач и путници у путничком аутомобилу: Д. Л. (33), Л. Л. (10), Л. Л. (7), М. Л. (1) и Д. К. (27) из Новог Пазара и Рашке, док је тешко повријеђена М. Л. (32).

Жена преживјела у несрећи у којој су погинули њено троје деце, супруг и пријатељица, отпуштена је из опште болнице у Краљеву на лични захтјев.

Из локалних самоуправа Града Новог Пазара и Општине Рашке апеловали су на медије и угоститељске објекте да свој програм прилагоде Дану жалости.

Заставе ће бити спуштене на пола копља, а све планиране манифестације биће отказане или прилагођене Дану жалости.

Саучешће породицама погинулих упутили су градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председник Општине Рашка Дарко Милићевић.

Возач борбеног возила Војске Србије, који је учествовао у саобраћајној несрећи, М. В. приведен је и саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву и одређен му је притвор.

Против њега је покренута истрага због сумње да је извршио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.