latinica  ћирилица
24/09/2024 |  08:25 ⇒ 10:02 | Аутор: sputniknews.com

Трамп: Зеленски послије сваке посjете САД оде са 60 милијарди, зато жели побједу демократа

Кандидат републиканца за предсједника САД Доналд Трамп рекао је да Володимир Зеленски жели побједу демократа због милијарди долара америчке помоћи.
Доналд Трамп (фото: архива/EPA-EFE/DAVID MUSE) -
Доналд Трамп (фото: архива/EPA-EFE/DAVID MUSE)

- Мислим да је Зеленски најбољи трговац у историји. Сваки пут кад дође у САД он одлази са 60 милијарди долара. Он јако жели да демократе побиједе на овим изборима. Али, ја ћу радити другачије, издејствоваћу мир - рекао је Трамп на митингу у Индијани.

Како је рекао, ако побиједи на изборима, први задатак ће му бити да се чује са руским предсједником Владимиром Путином и Володимиром Зеленским и да апелује на њих да постигну споразум.

Он је пребацио актуелној администрацији због тога што нема контакте с руским руководством.

И Доналд Трамп Млађи такође је критиковао Зеленског због изјава на рачун његовог оца и кандидата за потпредсjедника Џеј Ди Венса.

- Страни лидер који је добио милијарде долара од америчких пореских обвезника дошао је у нашу земљу и има смjелости да грубо напада кандидата Републиканске партије за предсjедника? И то је урадио након што је проукрајински фанатик покушао да убије мог оца? Каква срамота! - написао је он на друштвеним мрежама.

Он је реаговао на интервју Зеленског за Њјујоркер у којем је рекао да Трамп не зна како да заустави рат у Украјини, а да је Венс и превише радикалан.