latinica  ћирилица
24/09/2024 |  08:06 ⇒ 10:01 | Аутор: РТРС

"Поткозарје уз Николу Шобота - заједно ка бољој будућности"

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот посјетио је Поткозарје, насеље које је једно од кључних за развој руралних дијелова Бањалуке.
СНСД-трибина - Фото: Уступљена фотографија
СНСД-трибинаФото: Уступљена фотографија

Шобот је разговарао са мјештанима о њиховим дугогодишњим проблемима, међу којима су посебно истакнути насипање путева, лоша инфраструктура и недостатак јавне расвјете у многим дијеловима.

- Поткозарје је срце наше заједнице, а улагање у ову регију значи улагање у будућност Бањалуке. Ови путеви, ова села, заслужују одговорну власт која ће коначно ријешити дугогодишње проблеме - рекао је Шобот, истичући да се проблем пута Поткозарје-Верићи мора хитно ријешити, јер је девастиран када је саобраћај преусмјерен приликом изградње магистралног пута, а рупа на овом путу остаје непоправљена већ четири године.

Уступљена фотографија

Шобот је нагласио потребу за постављањем расвјете у заселцима попут Џуџелија, Малушића, Зловарића и Сувајичевића, као и у Каталинама, гдје породице погинулих бораца годинама чекају да им буде осигурана основна инфраструктура. 

- Наша одговорност је да не допустимо да насеља попут Поткозарја буду занемарена. Потребна су хитна улагања у комуналну инфраструктуру, укључујући расвјету и асфалтирање - поручио је.

Уступљена фотографија

Посебно је истакао важност изградње мостића у заселку Пезић поље и пута према Кљујићима, што би значајно олакшало живот и побољшало повезаност са остатком насеља.

На крају, Шобот је поручио - Поткозарје стоји уз мене, а ја стојим уз Поткозарје. Заједно ћемо изградити бољи живот за све његове мјештане. Побиједиће Поткозарје, побиједиће Бањалука!