latinica  ћирилица
23/09/2024 |  20:15 | Аутор: СРНА

Петрић: За напредак Дервенте кроз здравство и образовање

Носилац одборничке листе ПДП-а за Скупштину града Дервента Мирко Петрић рекао је да је ова странка, ако добије повјерење на локалним изборима, опредијељена да предузме активности за напредак Дервенте.
Мирко Петрић - Фото: СРНА
Мирко ПетрићФото: СРНА

Петрић је навео да ће се залагати за подизање нивоа здравствене заштите на виши ниво и то кроз оснивања дневне болнице, а један од програмских приоритета ПДП-а је и образовање.

Он је рекао да ће се залагати да се школовање у Дервенти прилагоди потребама привреде, да сви основци од 5. до 9. разреда добију бесплатне уџбенике, што ће бити и финансијска олакшица родитељима, као и финансирање превоза ученика.

Када је у питању пољопривреда, Петрић каже да ће ПДП, ако добије подршку, обезбиједити повећање субвенција за све пољопривредне произвођаче, те организовати едукације пољопривредних произвођача кроз предавања и посјете сајмовима пољопривреде у Републици Српској и у окружењу.

"Омогућићемо бављење спортом свима који то желе, а спортске клубове омасовити и повећати грантове за њихов рад", рекао је Петрић Срни и додао да се може зауставити одлазак младих, квалификованих и радно способних.

Указао је и да је заштита животне средине и уређење корита ријеке Укрине приоритет у програмским циљевима ГО ПДП-а.

Он је истакао да Градски одбор ПДП-а Дервента подржава кандидатуру Владе Ковачевића за градоначелника.

Петрић је рекао да су на листи млади, успјешни и остварени људи, те је позвао Дервенћане да им дају подршку.