latinica  ћирилица
23/09/2024 |  19:18 ⇒ 24/09/2024 | 09:15 | Аутор: РТРС

Верићи вјерују Николи Шоботу

Кандидат за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, данас је посјетио Вериће, гдје је са мјештанима разговарао о дугогодишњим инфраструктурним изазовима који ометају свакодневни живот у овом крају. Верићи, као једно од важних насеља Бањалуке, заслужују равноправна улагања и планирани развој како би се побољшали основни услови живота.
СНСД Верићи - Фото: РТРС
СНСД ВерићиФото: РТРС

-  Завршетак градског водовода у Верићима, посебно у дијеловима насеља попут Талића, Миловановића и Петровића, један је од приоритетних пројеката. Без приступа води, развој овог краја није могућ, а ми морамо осигурати да свака кућа буде прикључена на стабилну мрежу - нагласио је Шобот.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Такође, истакао је потребу за асфалтирањем преосталих 1500 метара макадамских путева и редовним одржавањем постојећих асфалтних путева, што је кључни услов за побољшање повезаности овог насеља са остатком града.

Цвијановић, Ђајић и Шобот (фото: Уступљена фотографија))

Шобот се осврнуо и на реконструкцију електро мреже и изградњу јавне расвјете у дијеловима гдје то још увијек није завршено. 

- Модернизација инфраструктуре није луксуз, већ основна потреба сваког домаћинства. Верићи заслужују стабилну струју и поуздану расвјету - поручио је Шобот.

Посебно је нагласио важност редовног одржавања Спомен гробља у Верићима, као мјеста од великог историјског значаја за овај крај.

Верићи (Уступљена фотографија )

- Поштовање према нашим прецима мјери се тиме колико бринемо о њиховим почивалиштима. Одржавање Спомен гробља мора бити приоритет - додао је Шобот.

На крају, Шобот је закључио: "Развој села је развој Бањалуке. Верићи и друга насеља заслужују исту пажњу као и сваки други дио нашег града. Побиједиће Верићи, побиједиће Бањалука!"