latinica  ћирилица
23/09/2024 |  18:23 ⇒ 18:27 | Аутор: СРНА

Лазић: Окупити ИТ компаније у удружење за развој ове дјелатности у Семберији

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајло Лазић најавио је данас да ће компаније из области ИТ индустрије у граду окупити у удружење с циљем да се кроз њихове приједлоге омогући развој ове дјелатности у Семберији.
Микајло Лазић на састанцима са власницима ИТ компанија из Бијељине - Фото: РТРС
Микајло Лазић на састанцима са власницима ИТ компанија из БијељинеФото: РТРС

- У Бијељини послује више од 20 компаније из области ИТ, дигиталне и креативне индустрије и запошљавају више од 500 радника, што је огроман потенцијал, а мој план је да их окупим у једно удружење и да кроз приједлоге удружења омогућимо боље услове да се та грана у Семберији додатно развије - навео је Лазић.

Он је након низа састанака са власницима ИТ компанија из Бијељине истакао да су оне веома важне и да мора постојати стратешка сарадња, јер постоји огроман простор за напредак, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Навео је да је циљ да и сама градска управа представља ИТ потенцијал на иностраним сајмовима и приликом међународних посјета.

Носилац одборничке листе СНСД-а Бојан Савић рекао је да је циљ да ИТ компаније буду мотивисане да остају у Бијељини, као и да нове отварају своја сједишта у овом граду.

- Једна од идеја је и да у оквиру пословне зоне плански буде одвојен простор који ће се издавати искључиво ИТ компанијама и у којима ће се концентрисати тај тип бизниса - рекао је Савић и као могућност навео примјер да град изда простор бесплатно или да субвенционише трошак закупа.