latinica  ћирилица
23/09/2024 |  18:09 ⇒ 22:13 | Аутор: sputniknews.com

Вучић додјељује одликовање Небензји

Предсједник Србије Александар Вучић додијелиће данас у Њујорку одликовање сталном представнику Русије при Уједињеним нацијама Василију Небензји.
Вучић и Небензја (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић и Небензја (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Видим да су неки полудјели негдје због тога што одликујемо људе који су штитили међународно право, штитили Србију. То је наша ствар, наш унутрашњи акт и питање нашег суверенитета. Ту су наравно Руси и Кинези, Никарагва и Мексико и Бразил, Индија, Емирати, Конго… у зависности од тога какав је ниво подршке био. Видим да би неки то радо да нам то забране - рекао је Вучић.

У наредним данима, Вучић ће додијелити одликовања свима онима који су помогли Србији по питању резолуције о Сребреници.

Говорећи о Генералној скупштини УН, Вучић је рекао да ће сутра на сједници говорити међу првих 12 или 13 говорника, када је и највећа пажња слушалаца.

- Ми имамо добар слот. Прво говори Лула да Силва, предсједник Бразила, затим по правилу овдје други говори предсједник Америке. Ердоган је, мислим, трећи и то је некако договорено. Сад ми смо у првих 12-13, што значи два сата послије њих, када је и највећа пажња - рекао је Вучић.

Додао је да ћемо тако видјети и шта ће и колико да говоре они који буду прије њега држали говор.

- Онда говоримо ми. Ми смо већ три пута мијењали све и јутрос и синоћ, тако да до сутра ћемо коначну верзију да саставимо и онда настављамо са бројним билатералним сусретима - рекао је Вучић.