latinica  ћирилица
23/09/2024 |  18:06 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Зашто је градоначелник Станивуковић остао без подршке својих бивших најближих сарадника? (ВИДЕО)

Од Јелене Тривић и Небојше Вукановића, до и даље страначког колеге Игора Црнатка, много је оних који су окренули леђа градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу.
Представници опозиционих странака - Фото: РТРС
Представници опозиционих странакаФото: РТРС

Или је Станивуковић леђа окренуо њима? Политички опоненти кажу, сви треба да се запитају зашто је градоначелник Бањалуке остао сам?

Некада лидери и угледни чланови највећих опозиционих партија - данас особе за које до прије коју годину нико није ни чуо. Некада провјерени и стручни ментори, данас подобни и послушни ученици. Овако, многи виде разлику између некадашњег и садашњег ПДП-а. Тако, они који су помогли Драшку Станивуковићу да постане градоначелник Бањалуке, данас су против њега.

- Треба да се сјетимо да је на прошлим локалним изборима његов први сарадник била Јелена Тривић која је била и носилац одборничке листе и која је у суштини највише подржавала његову кандидатуру. Њега су тада снажно подржавали нпр. и Игор Црнадак кој је био шеф изборног штаба, којег данас уопште не видимо у кампањи - рекао је портпарол СНСД-а, Радован Ковачевић.

Бољи познаваоци прилика кажу да је разлог свих проблема унутар ПДП-а - Драшко Станивуковић. А раскол је почео изоборне ноћи октобра 2022. године, који је значио и крај политичке љубави Станивуковића и Јелене Тривић. Данас, Тривићева је противкандидат Станивуковићу.

- Драго ми је да један дио ПДП-а а то није онај опозициони дио ПДП који предводе Игор Црнадак и Милко Грмуша, већ овај тајкунско-симбиозни дио ПДП уз Драшка Станивуковића, а Небојша Дринић је највећи протагониста те политике - рекла је предсједница Народног фронта, Јелена Тривић.

Тада је Станивуковић уз себе имао и све коалиционе партнере - чија је подршка данас под знаком питања. Осим сабораца из ПДП-а раме уз раме са Станивуковићем стајали су и представници СДС. И наравно, тада најгласнији у подршци, а данас у критици Небојша Вукановић.

- Свега смо се нагледали али таквог бесрамника, подлаца, преваранта, лажова, ово вам говорим ја сам увијек искрен. Највећа опасност за цијелу Републику Српску и опозицију је да овај издајник остане градоначелник Бањалуке - истакао је лидер "За правду и ред", Небојша Вукановић.

Прије четири године Станивуковић је у одређеним иницијативама и пројектима, који се у већој или мањој мјери нису остварили, имао подршку и странака које нису у колицији са ПДП-ом, ДНС-а и Социјалистичке партије Српске. Све њих, каже предсједник СПС, Станивуковић је преварио.

- Зашто су га људи напустили? Па напустили су га зато што је он један велики преварант. Преварио је све своје партнере који су га подржавали. Али напустиће га и грађани Бањалуке. Преварио је и грађане Бањалуке - додаје предсједник СПС, Горан Селак.

- Очигледно да су резултати Драшка Станивуковића за ове четири године такви да је он остао потпуно сам и да осим Бранислава Бореновића који није имао другу опцију, уз њега није остао апсолутно нико. То су дакле чињенице - додаје портпарол СНСД-а, Радован Ковачевић.

Многи кажу да је Станивуковћ самовољом отјерао највеће саборце и најоданије страначке кадрове.