latinica  ћирилица
23/09/2024 |  17:00 | Аутор: ТАНЈУГ

У израелским нападима на југ Либана погинуло најмање 182 људи (ВИДЕО)

У израелским ваздушним ударима на циљеве либанске милитантне групе Хезболах у јужном Либану погинуле су најмање 182 особе, а више од 727 људи је рањено, саопштило је данас либанско Министарство здравства наводећи да је данашњи напад најсмртоноснији од када је Хезболах прошле године почео да размјењује ватру са Израелом.
Либан (Фото: EPA-EFE/WAEL HAMZEH) -
Либан (Фото: EPA-EFE/WAEL HAMZEH)

У саопштењу либанског министарства здравља се наводи да међу погинулима и рањенима има жена и дјеце, преноси Тајмс оф Израел.

Хезболах није одмах коментарисао жртве унутар својих оружаних формација које су посљедњих дана претрпјеле велике губитке.

На видео снимцима који се преко друштвених мрежа дијеле у Либану виде се људи који масовно бјеже из великих градова, а према писању израелског дневника либанске власти су почеле да отварају школе како би обезбиједиле склониште за хиљаде бескућника.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су током данашњих напада погодиле преко 300 циљева широм Либана, укључујући многе стамбене објекте у које су наводно припадници Хезболаха складиштили оружје и муницију који се користе за нападе на јеврејску државу.