latinica  ћирилица
23/09/2024 |  15:35 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Град Требиње потписао 60 уговора за самозапошљавање (ВИДЕО)

Повољан привредни амбијент у Требињу и подршку градске управе искористило је шездесеторо корисника. Потписали су уговоре са Градом за бесповратна средства за самозапошљавање.
Град Требиње потписао 60 уговора за самозапошљавање - Фото: РТРС
Град Требиње потписао 60 уговора за самозапошљавањеФото: РТРС

Град је за ову намјену издвојио око милион марака, а по кориснику издвојена средства могу бити од 20.000 до 40.000 марака.

Различита су интересовања, услуге и послови које ће обављати корисници. Средства од града плански ће утрошити, највише за опремање и набавку нових машина.

Овим средствима Драгана Окука, специјалиста дјечије и превентивне стоматологије, отвиориће стоматолошку ординацију. Средства користи за набавку специјалног апарата.

- То је апарат за инхалациону седацију који служи превасходно за рад са дјецом са потешкоћама у развоју - изјавила је Окука.

Град Требиње обезбиједио је милион марака за самозапошљавање, што је највећи износ до сада. Рекордан је и број пријављених корисника.

- У почетку након потисивања уговоеа иде 60 одсто средстава, након годину 25 одсто и кад се заврши пројекат након 24 мјесеца добијате преостали дио, 15 одсто - рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

- Имамо примјер двије услуге кол центар и онлајн трговина. Све су то дјелатности које су допуштене правилником - навео је начелник одјељења за привреду Бојан Вучуревић.

Услов за бесповратана средства био је да су лица на евиденцији Завода за запошљавање.