latinica  ћирилица
23/09/2024 |  15:23 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Удружена опозиција ПДП-СДС воља народа: Посветити се пољопривреди и селу

Душан Гашић, кандидат за начелника општине Нови Град Уједињене опозиције ПДП-СДС воља народа, истакао је да ће се посебно мјесто морати посветити пољопривреди и селу.
Уједињена опозиција, Нови Град - Фото: РТРС
Уједињена опозиција, Нови ГрадФото: РТРС

- Општина ће помагати развоју земљорадничких задруга, изградњи сушаре, хладњаче, погона за прераду меса, воћа, поврћа и млијека. Општина ће повећати издвајања из буџета за пољопривреду са два на пет одсто. Изградићемо сточну, тржну и зелену пијацу .Ојачаћемо противгррадну заштиту и направићемо пројекте наводњавања - рекао је Гашић.

Пољопривредна производња мора бити стратешка грана развоја општине Нови Град нагласио је Младен Шумар, носилац одборничке листе.

- Морамо промијенити приступ подршке пољопривредним произвођачима кроз већи дио субвенције и подстицаје у буџету. Он је за сада веома мали 200 хиљада КМ, који није довољан за неколико озбиљних пољопривредних произвођача. Тај ћемо ниво дићи на пет одсто из буџета. Формираћемо аграрни фонд који ће у принципу комплетирати понуду и потражњу и дати подршку произвођачима - нагласио је Шумар.

Оно што је битно за пољопривредну производњу је осигурати пласман готових производа, поручили су из Уједињене опозиције у Новом Граду.