latinica  ћирилица
23/09/2024 |  14:49 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Зашто је градоначелник Бањалуке остао сасвим сам? (ВИДЕО)

Сви треба да се запитамо зашто је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић остао сам, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Резултрати његовог рада су такви, да је он остао потпуно сам. На прошлим локалним изборима, његов први сарадник је била Јелена Тривић, носилац одборничке листе и његова највећа подршка, која му је данас протукандидат. Тада су га снажно подржавали и Игор Црнадак, који је био Шеф изборног штаба, а којег данас нема у кампањи. Не смије се заборавити ни да је главни промотер његове кандидатуре на прошлим изборина био и Небојша Вукановић са својим покретом, који се данас заклиње да ће га због начина на који је водио град, он лично политички сахранити - рекао је Ковачевић.

Каже да је Станивуковића тада подржавао и цијели СДС, Милан Миличевић, Вукота Говедарица, као и ДНС, СПС.

Додаје, да су сада његови резултати такви, да је осим Бранислава Бореновића, који није имао други избор, остао сам.

Ковачевић истиче, да је једино што је Станивуковић за четири године свог мандата, покушавао да уради јесте да "мољака" предсједника Републике Српске Милорада Додика, да нађу начин да подрже одређене пројекте у Бањалуци.

- Битно је да се нагласи да је и предсједник Српске и друге институције, увијек излазио у сусрет свим потребама Бањалучана и Бањалуке. Без обзира ко је на власти Бањалука не смије да испашта - додаје Ковачевић.

Када је ријеч о пројектима у Бањалуци, а којима се данас хвали Станивуковић, Ковачевић додаје да су то пројекти, које је превенствено финансирала Влада Републике Српске, Кабинет предсједника Републике Српске и друге институције.

- На примјер, Кућа Милановића је пројекат који је скоро финансирала Влада Српске 100 одсто и Кабинет предсједника Републике. Имамо ту и спомен-обиљежје, мост у Чесми, кружни токови по граду, све су то средства која су обезбијеђена из институција Српске. За одређене пројекте је чекао септембар, да би у Бањалуци направио колапс. Евидентно је да је све што је он урадио за четири године, да се с тим можемо само "сликати" - напоменуо је Ковачевић.