latinica  ћирилица
23/09/2024 |  13:31 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Обезбијеђен транспорт изборног материјала

Централна изборна комисија БиХ примила је одлуку министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о позајмици ресурса овог министарства за транспорт изборног материјала за предстојеће локалне изборе.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

Из ЦИК-а истичу да ће од 29. септембра до 14. октобра бити реализована три доставна циклуса.

Одлука ће бити реализована и детаљно уређена кроз закључивање уговора о позајмици, саопштено је из ЦИК-а.

Из ЦИК-а напомињу да је затражено одобрење употребе камиона и комбија Министарства одбране за транспорт изборног материјала за локалне изборе, и то од складишта ЦИК-а у Источном Сарајеву до градова/општина у БиХ и враћање до складишта.

У саопштењу се наводи да се транспорт одвија уз полицијску пратњу, уз присуство службеника ЦИК-а БиХ који је задужен за примопредају материјала.

Из ЦИК-а истичу да су се обратили Министарству одбране у Савјету министара након што је поништена претходна одлука о избору најповољнијег понуђача у поступку јавне набавке.

- Имајући у виду одредбе Изборног закона БиХ, према којем су сви органи власти на свим нивоима и званичници у БиХ и дипломатско-конзуларним представништвима БиХ обавезни помагати органима надлежним за спровођење избора, ЦИК се 5.септембра за подршку обратио Министарству одбране - прецизира се у саопштењу из ЦИК-а.