latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:43 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Шобот: У плану изградња нових вртића у Бањалуци; Град ће добити двије хиљаде мјеста за смјештај малишана (ФОТО)

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је данас да је план ове странке изградња нових вртића у граду, као и изједначавање субвенција за јавне и приватне вртиће.
Вртић - Фото: Уступљена фотографија
ВртићФото: Уступљена фотографија

Шобот је рекао да су средства за нове вртиће обезбијеђена и да би град на тај начин добио 2.000 нових мјеста за смјештај малишана.

- Ми смо већ на три локације пронашли градско земљиште и израдили пројекат. Ријеч је о насељима Старчевица, Лазарево и Кочићев вијенац, то су мјеста гдје ћемо градити нове вртиће - истакао је Шобот.

Уступљена фотографија

Он је поручио да свој дјеци мора бити омогућен боравак у вртићима, јер је социјализација најважнија за предшколски узраст.

Уступљена фотографија

Шобот је нагласио да у посљедње четири године у Бањалуци није изграђен ниједан вртић и да је велики проблем недостатак слободних мјеста у јавним вртићима.

ФОТО: РТРС

Додао је да се процес легализације наставља, те да је опредјељење СНСД-а да свака мјера која је у интересу Бањалуке и Српске буде настављена.

Шобот је навео, да када је ријеч о легализацији објеката, на исту имају право сви грађани Републике Српске.

- Сва права остају, можемо их проширивати, али оно што нећемо радити у наредном периоду, јесте злоупотреба наших грађане. Сваки грађанин Бањалуке ће своје рјешење о легализацији добити или поштом, или ће исту моћи да подигне у Градској управи - додао је Шобот.