latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:35 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Шеранић-Ружичић: Подршка формирању амбуланте породчине медицине (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске ће подржати формирање самосталне амбуланте породичне медицине у општини Језеро, саопштио је ово ресорни министар Ален Шеранић.
Ален Шеранић и Снежана Ружичић - Фото: СРНА
Ален Шеранић и Снежана РужичићФото: СРНА

- Подржао сам иницијативу начелника општине Језеро да се у овој општини региструје самостална амбуланта породичне медицине у оквиру које би доктор медицине са двије медицинске сестре радио свакодневно осам часова и тиме обезбиједио приправност за могући хитни случај - рекао је Шеранић.

Он је додао да се разговарало и о отварању мање лабораторије у оквиру амбуланте и набавци возила за потребе патронажне сестре и обиласка старијих лица.

Фото: СРНА

- Разговарано је и о потреби оснивања канцеларија Фонда дјечије заштите и Фонда здравственог осигурања у општини Језеро - истакао је Шеранић, након састанка са начелником општине Снежаном Ружичић.ораторије

Начелник Језера Снежана Ружичић рекла је да ће општина у сарадњи са ресорним министарством кренути у формирање самосталне амбуланте породичне медицине на подручју ове локалне заједнице.

- Радује нас да су нека средства већ одобрена за набавку аутомобила који ће бити кориштен за здравствене и социјалне услуге. Осим самосталне амбуланте, планирано је да идуће године отворимо и вртић - истакла је она.

Ружичићева се захвалила Шеранићу на подршци општини Језеро кроз све раније иницијативе ове локалне заједнице, те додала да постоји жеља да се створе бољи здравствени услови за становнике ове општине.