latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:32 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Тривић: Симбиоза Станивуковића и СНСД-а

Звучи невјероватно, али је истинито да су одборници СНСД-а, заједно са одборницима ПДП-а, а на приједлог Драшка Станивуковића, изгласали измјену дијела Регулационог плана за уређење обале Врбаса којом је Изету Бегановићу, човјеку са међународне потјернице, који је недавно ухапшен, омогућено да на обалама Врбаса гради два стамбено-пословна објекта од којих је један од 14 спратова, изјавила је Јелена Тривић, предсједница Народног фронта на данашњој прес конференцији.
Јелена Тривић - Фото: Уступљена фотографија
Јелена ТривићФото: Уступљена фотографија

Она истиче да је до сада симбиоза Станивуковића и СНСД-а укључивала погодовање локалним тајкунима попут Каје и Корићанца, Додику блиских фирми попут Проинтера, а сада је попримила свој најцрњи облик. Додаје да су на приједлог Станивуковића, уз његов потпис, његови одборници и одборници СНСД-а заједно изгласали поменуту измјену регулационог плана којом се брише јавна зелена површина на простору у насељу Борик непосредно уз ријеку Врбас и уцртавају зграде.

Тривићева подсјећа да се у образложењу Одлуке коју је потписао Станивуковић наводи да је подносилац (Изет Бегановић) иницијативом тражио планирање два колективна стамбена објекта на двије грађевинске парцеле, са пратећим садржајима (паркинг простор и партерно уређење), умјесто јавне зелене површине, која је предвиђена важећим регулационим планом. И да је такву измјену регулационог плана је усвојила градска скупштина, гласовима одборника чувене "симбиозе".

- Бањалука о Изету Бегановићу зна много из ратног периода, а недавно је ухапшен под сумњом да је учествовао у организованом шверцу наркотика. Да ли је то тај патриотизам симбиозне коалиције ПДП и СНСД да људима осумњиченим за најгоре ствари као што је препродаја дроге погодују и излазе им сусрет, те омогућавају градњу од новца који је вјероватно стечен на најгори могући начин и на муци нечије дјеце? Или очигледно патриотизам Станивуковића и оних који су гласали за ову одлуку има своју цијену? - навела је Тривићева.

Истиче да из свега наведеног, јасно је зашто ниједна градска власт није хтјела да усвоји Урбанистички план, јер би се тиме како наводи, "зауставиле овако штетне измјене регулационих планова и онемогућила трговина утицајем у корист тајкуна и лица са потјерница".