latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:29 ⇒ 18:10 | Аутор: СРНА

НПС: Циљ - формирање мјесних заједница и подршка родитељима

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац и кандидат те странке за начелника општине Козарска Дубица Драган Брдар представили су данас програме странке који се односе на потребу формирања мјесних заједница, ограничено радно вријеме трговачких објеката недјељом до 12.00 часова и бољу демографску политику и подршку родитељима.
Дарко Бањац - Фото: СРНА
Дарко БањацФото: СРНА

Брдар је рекао новинарима да је ова странка опредијељена да се посвети породици као стубу друштва, те да су приоритет млади људи.

Он је навео да ће, уколико добије подршку бирача 6. октобра, породица сваког новорођеног дјетета у Козарској Дубици добијати 1.000 КМ, а за оне које добију четврто и свако наредно дијете биће обезбијеђена подршка локалне заједнице од 100 КМ мјесечно до 18. године дјетета.

Брдар је рекао да се залаже да износ за стимулисање вантјелесне оплодње буде повећан на 2.000 КМ и да буду субвенционисана три циклуса вантјелесне оплодње.

Ако побиједи на изборима, Брдар каже да ће предложити локалном парламенту да радно вријеме трговина и тржних центара недјељом буде до 12.00 часова да би се запослени могли посветити својим породицама.

Бањац је рекао да је један од циљева НПС-а формирање мјесних заједница, додајући да желе да о проблемима одлучују савјети мјесних заједница.

Он је навео да је програмске циљеве НПС-а дефинисао на основу разговора са око 1.000 грађана из сеоских подручја на предизборним трибинама.