latinica  ћирилица
23/09/2024 |  12:02 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Цвијановић: ОБА да се врати у законске оквире (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ треба да се врати у законске оквире, јер је у протеклом периоду, како се наводи, била укључена у припрему ликвидације највиших званичника Републике Српске и Србије, те их прислушкивала што је узнемирило јавност.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановића додаје да су планиране и реализоване друге ствари попут настојања да се прислушкују највиши функционери Републике Српске и Србије.

- Били су укључени у бројне манипуалције и не чуди нас то. Неопходно је да се ОБА почне бавити својим послом, јер је у протеклом периоду стављена у функцију реализације циљева који нису прописани законом и нормама - рекла је Цвијановићева, коментаришући наводе да су кључни људи ове институције припремали ликвидацију предсједника Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића.

Додаје да једна таква институција треба да се бави примарним послом и отклања безбједносне изазове, а не да се обрачунавају са саставним дијеловима своје сопствене земље.