latinica  ћирилица
23/09/2024 |  10:02 ⇒ 10:03 | Аутор: Агенције

Калинић: Нису нас изненадили

Никола Калинић није био задовољан послије пораза Црвене звезде у Дубаију у првом колу АБА лиге.
Никола Калинић (фото: архива/ EPA-EFE/Alejandro Garcia) -
Никола Калинић (фото: архива/ EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Дубаи је на старту регионалног такмичења направио велико изненађење, јер је савладао актуелног првака Јадранске лиге на свом терену са 86:84.

Најбољи кошаркаш Црвене звезде на овом мечу је био Никола Калинић који сматра да екипа није смјела себи да дозволи неке грешке који су је на крају коштале пораза.

- Одлична екипа Дубаија. Очекивана или неочекивана побједа, како за кога. Има момака који су дошли прије неколико дана и дали свој допринос, тачно се зна шта хоће. Имају добар домаћи терен. Нису нас изненадили. Видјећемо из којег смо разлога лоше почели утакмицу. А послије, када смо почели да играмо одбрану и мало се растрчали, изгледало је боље. Ипак је било касно. Шта да радимо, идемо даље, да извучемо поуке - рекао је Калинић.

Шта Звезда треба да поправи у наставку сезоне?

- Да играмо паметније, да са оваквим скупом играча рекао бих да имамо превише искусан тим да бисмо правили овакве грешке, да знамо да заградимо кош. Дали су нам и неке тројке, попут оних на крају прве и друге четвртине. Није то сада ни битно, ми морамо да се поправимо. Тек је почетак сезоне, имамо доста времена да се поправимо - сматра Калинић.

Звезда у сљедећем колу дочекује екипу Морнара на свом терену, да би онда услиједио и старт такмичења у Евролиги, гдје се састаје са екипом Париза.