latinica  ћирилица
23/09/2024 |  08:59 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Тадић: Срби деценијама позивају друга два народа да се окренемо себи

Срби деценијама позивају друга два народа да се окренемо себи и поштујући Дејтонски мировни споразум заједно градимо будућност, истакао је правник Огњен Тадић.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

- И да још једном поновимо народну мудрост - "ко неће брата за брата добиће туђина за господара"! Многима је то џаба говорити док мечка не заигра и пред њиховим вратима - наводи Тадић у објави на друштвеној мрежи "Икс".

Између осталих, Круг 99 позвао је Предсједништво БиХ да Шмита одмах прогласи персоном нон грата и да затражи од међународне заједнице да буде именован нови "који неће имати елементе пристрасности".

Потпредсједник ФБиХ Рефик Лендо је након информације да ће Шмит свједочити пред Европским судом за људска права у случају Славен Ковачевић изразио "снажно лично противљење таквој његовој лошој одлуци због штетних посљедица које ће она имати на политички систем БиХ, али и владавину права и демократско друштво у цјелини"."Посебно је штетна политичка порука која се изводи из такве његове одлуке, а која имплицира подршку циљевима хрватске националне политике у БиХ", навео је Лендо.