latinica  ћирилица
23/09/2024 |  08:34 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Од 25. септембра Дани Србије у Српској (ВИДЕО)

Шеф Представништва Српске у Београду Млађен Цицовић рекао је да ће у Бањалуци 25. септембра бити отворена манифестација Дани Србије у Српској, која ће трајати до 16. октобра.
Република Српска и Србија - Фото: РТРС
Република Српска и СрбијаФото: РТРС

Цицовић је рекао да та манифестација слиједи након Дана Српске у Србији, који на најбољи начин представљају Републику Српску, те подстичу и дају допринос свеукупним односима Српске и Србије.

Цицовић је за РТРС рекао да је овогодишња манифестација Дани Српске у Србији још успјешнија када је ријеч о проширењу и унапређењ сарадње, најављујући за сутра потписивање више споразума о сарадњи предузећа.

- Поносни смо јер је манифестација постала препознатљива, из године у годину програми су све више посјећени и све више градова из Србије показује интерес да те програме реализује. Ове године је обухваћено 12 градова у Србији, а наредне ће бити 13 - навео је Цицовић.

Он је истакао да су односи Републике Српске и Србије на највишем нивоу до сада, додајући да ће манифестација допринијети њиховом даљем јачању.

- Желимо да Република Српска у оквиру ове манифестације дође у све дијелове Србије. Настојимо да програмима из свих дијелова Републике Српске на најбољи начин представимо Српску широм Србије - рекао је Цицовић.

Подсјећамо, манифестација Дани Српске у Србији, коју већ 12 година традиционално организује Представништво Републике Српске у Србији, биће настављена данас у Пожаревцу, Крушевцу и Суботици, бројним културним програмима и сусретима представника републичких и локалих власти Српске и Србије.