latinica  ћирилица
22/09/2024 |  13:59 | Аутор: Агенције

У Напуљу се срушила цијела зграда; Страдала и дјеца (ФОТО/ВИДЕО)

Двоје дјеце, старих 4 и 6 година, страдало је када се срушила зграда у Напуљу након што је у једном од станова највероватније дошло до експлозије гаса.
Несрећа у Италији (Фото: EPA-EFE/CESARE ABBATE) -
Несрећа у Италији (Фото: EPA-EFE/CESARE ABBATE)

Под рушевинама је остало још шесторо људи, а на лицу мјеста је више од 60 спасилаца.

Двоспратница у Савијану срушила се јутрос нешто послије 8 часова, а урушавању је претходила страшна експлозија, како се вјерује, плинске боце.

У тренутку трагедије, у згради је било више људи, укључујући и породицу са троје дјеце, старих 2, 4 и 6 година. На лице мјеста су одмах стигли припадници полиције и ватрогасци, који су кренули да рашчишћавају рушевине у потрази за преживјелима. Неких сат времена након експлозије из рушевина извукли оца и двогодишње дјете и они су у тешком стању пребачени у болницу.

Неких сат времена касније пронашли су тијело четворогодишње девојчице, а потом и тијело њеног две године старијег брата. Како јављају медији, и даље се трага за мајком малишана, и баком, која је живела на 2. спрату.

Према првим информацијама, од силине експлозије други спрат зграде се одмах срушио, а остатак конструкције је убрзо попустио под теретом.