latinica  ћирилица
22/09/2024 |  13:31 | Аутор: СРНА

Којић: Комисија за надзор да се изјасни о незаконитостима у раду ОБА

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да би било добро да се кроз парламентарну комисију за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ утврди и јавно каже како су у тој агенцији припремане незаконите радње, односно атентат на предсједнике Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Којић је изјавио Срни да је цјелокупној јавности јасно да је ОБА подређена искључиво бошњачкој политичкој структури у Сарајеву и спровођењу њихових интереса и циљева.

Он је истакао да је и кроз судски процес који се у Суду БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика видљиво да је интерес бошњачких политичких лидера склањање Додика са политичке сцене.

- Очигледно је то био осмишљен план који је подразумијевао не само склањање са политичке сцене, већ и оно најгоре, ликвидацију два српска предсједника - нагласио је Којић.

Којић сматра да је битно да се ново руководство Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ изјасни о томе.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да је имао податке да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ планирала његову и ликвидацију предсједника Србије Александра Вучића, те да се у Сарајеву тако поступа са онима који не дијеле политичке ставове Бошњака.

- Ту су службу инструментализовали дотле да онај Осмица /Осман Мехмедагић/ направи оперативни план ликвидације мене, Вучића и других људи који сметају бошњачким интересима - рекао је Додик.