latinica  ћирилица
22/09/2024 |  12:34 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Вучић: Економски опоравак и подршка младима основни циљеви

Заједнички кандидат свих српских странака за начелника сребреничке општине Милош Вучић изјавио је Срни да су основни циљеви његовог програма, уколико буде изабран за начелника, развој и економски опоравак Сребренице и посебна брига и подршка младима.
Милош Вучић - Фото: СРНА
Милош ВучићФото: СРНА

Вучић је рекао да је у току предизборне кампање наишао на сагласност свих странака да је приоритетна потреба општине Сребреница рјешавање питања водоснабдијевања.

- Тај вишедеценијски проблем морамо трајно да ријешимо јер је вода услов и за друге пројекте у области туризма, индустрије, угоститељства, али и за нормалан живот грађана овог мјеста - навео је Вучић.

Према његовим ријечима, у сарадњи и уз подршку Владе Републике Српске, биће настављене активности на оживљавању здравственог туризма на бази кориштења сребреничке љековите воде Губер.

- Санација и изградња локалних путева и други инфраструктурни пројекти стална су обавеза локалне заједнице и на томе ћемо радити, са посебном жељом да се створе услови да људи остају на имањима и да свој рад могу да уновче да би обезбиједили егзистенцију - објаснио је Вучић.

Он је истакао да општина Сребреница мора више пажње да посвети рањивим категоријама становништва, посебно из борачке популације, који чине висок проценат или готово већину у овој локалној заједници.

Међу предстојећим задацима, Вучић је навео неопходност санирања буџетског дефицита и стварање повољних услова за привлачење инвеститора у Сребреницу да би се отварала нова радна мјеста и зауставио одлазак младих из ове средине.

Вучић је изразио захвалност свим српским странкама за подршку коју му пружају у предизборној кампањи, изразивши очекивање у изборну побједу и наставак добре сарадње са одборницима из политичких партија, чији је он заједнички кандидат за начелника.

Вучић је истакао да ће, уколико побиједи на изборима, формирати тим младих и стручних људи са којима ће креирати програм рада, те динамику и начин његове реализације.