latinica  ћирилица
22/09/2024 |  10:11 ⇒ 10:24 | Аутор: sputniknews.com

Спектакл на Вемблију: Ентони Џошуа поражен од Данијела Дубое (ФОТО/ВИДЕО)

Фантастичан бокс на култном стадиону Вембли пред 96.000 гледалаца и меч у ком је велики шампион из Велике Британије Ентони Џошуа поражен, и то од земљака Данијела Дубое.
Ентони Џошуа (Фото: EPA-EFE/Andrew Couldridge/POOL) -
Ентони Џошуа (Фото: EPA-EFE/Andrew Couldridge/POOL)

Британац је прво дословце пребио Хрвата Филипа Хрговића, да би до појаса стигао преко Џошуе.

Од почетка борбе Дубоа је био конкретнији, убојитији, јачи. Није му дуго требало да силовитим десним крошеом баци на под фаворизованог сународника, ком су кладионице предвиђале побједу.

Двапут у три рунде био је на поду Ентони Џошуа, који је, додуше, успијево да "оживи" у четвртој рунди и да зада неколико снажних удараца ривалу. Понадали су се сви на Вемблију, као и крај малих екрана, да ће борба за појас добити на неизвесности и да ће гледати максималан број рунди, али је он Дубоа одсвирао крај.

Пета рунда била је, уједно и посљедња. Данијел Дубоа је прецизним и снажним ударцима, од којих је посљедњи био кроше, нокаутирао Џошуу ком више није било повратка.

Остаје да се види да ли ће се Ентони Џошуа, који има 34 године вратити и стићи да се поново бори за титулу, док је други Британац Дибоа показао да је пред њим свијетла будућност.