latinica  ћирилица
22/09/2024 |  09:28 | Аутор: СРНА

Дрљача: Тежимо напретку и нудимо рјешења

Кандидат СНСД-а за начелника општине Нови Град Мирослав Дрљача очекује да ће на локалним изобрима у октобру добити подршку грађана за трећи мандат како би били настављени развојни пројекти, те да ова странка у локалном парламенту има 10 одборника.
Мирослав Дрљача - Фото: СРНА
Мирослав ДрљачаФото: СРНА

Дрљача је рекао Срни да је СНСД најјача и најорганизованија политичка странка у Новом Граду која већ 18 година има скупштинску већину.

- Плански покушавамо да осмислимо развој општине. Донијели смо стратегију развоја која је главни плански документ - рекао је Дрљача.

Он каже да је на реализацију пројеката у овој локалној заједници протеклих неколико година утицало и то да су сваке године временске непогоде причињавале штету коју је требало санирати.

- Тежимо напретку и желимо да ријешимо проблеме. Наш акценат је на водоснабдијевању и изградњи путева. То је нешто гдје имамо резултате и имамо визију како да то урадимо - истакао је Дрљача.

Он сматра да је опозиција у Новом Граду у кризи те да је побједа СНСД-а неспорна.

- Ми не обећавамо пројекте вриједне 300 милиона КМ јер је то неозбиљно. Ми обећавамо оно што можемо испунити, а то су улагања пет до седам милиона годишње. Држимо се правца гдје тежимо стварању повољног амбијента за привредне субјекте - рекао је Дрљача и подсјетио да ова општина има БФЦ стандард повољног пословног окружења.

Он каже да је и даље у плану подршка привредницима, обезбјеђивањем стимулативних мјера и подстицаја.

- Други сегмент је жеља да се наши грађани добро осјећају у Новом Граду, да покушамо да што је више могуће ријешимо инфраструктурне и комуналне проблеме. Осим тога, ту је проблем Трговске горе и то су наша стратешка питања - навео је Дрљача.

Он је напоменуо да и даље за реализацију пројеката очекује подршку институција Републике Српске.

- Ми у протеклих осам година нисмо имали проблема са буџетом. Буџет није био блокиран и нисмо били у ситуацији да не можемо извршавати обавезе. Финансијска дисциплина је одлука Општинске управе и вјерујем да ће тако и остати. С друге стране, трудимо се да обезбиједимо што више средстава од виших нивоа власти - рекао је Дрљача.

Он каже да је да је сада извјесно да ће Нови Град бити на коридору ауто-пута.

- Мислим да имамо довољно могућности. Мијења се и расположење наших грађана и дијаспоре када је у питању останак у Новом Граду. Сад је све више оних који желе остати - нагласио је Дрљача.

Он каже да је туризам значајна шанса за Нови Град, те да очекује да ће ускоро бити ријешено питање смјештајних капацитета.

- Ми знамо шта би то требало да се уради и покушавамо да одредимо приоритете. Свјесни смо да су за рјешавање неких проблема потребна вишемилионска улагања. Реално радимо колико можемо. Знамо да нам нема пречих ствари од водоснабдијевања и јачања сегмената привредног живота - поручио је Дрљача.

Када је у питању проблем Трговске горе и намјера Хрватске да у непосредној близини Новог Града складишти радиоактивни отпад, Дрљача истиче да је добро да је у поступку избор адвокатске канцеларије која ће заступати интересе БиХ.

- Мислим да имамо добру аргументацију да ријешимо овај проблем. Добро је да је Хрватска почетак складиштења са 2024. године помјерила на 2028. годину. Очекујемо да ће се наћи рјешење које је најбезбједније, а то је да се радиоактивни отпад не вози из Кршког - каже Дрљача.

Он каже и да је циљ СНСД- у Новом Граду да ова странка има начелника и 10 одборника у локалном парламенту, те да су коалициони партнери показали опердијељеност да се направи стабилна скупштинска већина.

- Оно што желимо јесте да се избјегне тежак рад Скупштине општине и да учешће узму млади одборници. Вјерујем да ће грађани препознати шта је СНСД и да ћемо добити подршку. На нашој листи су кандидати које воле Нови Град - нагласио је Дрљача.

Дрљача је рекао да политика опозиције, бојкот Скупштине општине није добро прихваћена код грађана.