latinica  ћирилица
22/09/2024 |  09:13 ⇒ 11:57 | Аутор: sputniknews.com

Хезболах испалио 85 ракета на сјевер Израела, израелске снаге одговориле ваздушним ударима (ВИДЕО)

Хезболах је јутрос са либанске територије испалио 85 ракета на сјеверни Израел, док израелске снаге изводе нови талас ваздушних удара на мете Хезболаха у Либану и пријете интензивирањем напада, саопштила је израелска војска.
Газа (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, илустрација) -
Газа (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, илустрација)

Неке од 85 ракета Хезболаха су пресретнуте, док су неке погодиле Кирјат Биалик у близини Хаифе и Морешета, заједнице у Доњој Галилеји, преноси "Тајмс оф Израел".

У нападу на Кирјат Биалик, према саопштењу израелске војске, рањене су три особе и нанета је материјална штета. Хезболах је саопштио да је гађао објекат компаније "Рафаел" која производи одбрамбене системе у области Хаифе.

У међувремену, израелска војска је саопштила да гађа мете Хезболаха у Либану након првог одговора тог либанског покрета на смртоносне експлозије пејџера и воки-токија припадника Хезболаха у Либану прије неколико дана.

У саопштењу израелске војске се наводи да ваздушна одбрана Израела остаје на нивоу високе узбуне и упозорава да ће се израелски ваздушни напади на Хезболах наставити и појачати.

Претходно је израелска војска саопштила да је Хезболах током ноћи испалио 24 ракете на сјевер Израела и да их је све пресрела противваздушна одбрана.